Roštilj

Roštilj

Roštilj je pravi mali društveni događaj prepun zabave i radosti. Neki tvrde da smo sa roštiljanjem počeli čak prije 1.4 milijuna godina, kada je špiljski čovjek otkrio vatru i počeo dimiti meso, dok nas drugi uvjeravaju da se to zbilo prije 6.000 godina. Kako god bilo, zahvalni smo onima koji su tu tradiciju započeli, ali i nastavili prenositi sa koljena na koljeno. Bez njih ne bismo sada imali takav vrhunski mesni užitak!

Kako je u svim aspektima života dobra priprema pola posla, tako je i kod roštilja. U Javoru veliku važnost pridajemo neizostavnoj marinadi. Ulje, kao jedan od njezinih osnovnih sastojaka, zatvara meso i zaustavlja gubitak vlage, što pojačava dinamiku kretanja mesnih tekućina unutar mesa i čini ga mekim i sočnim. Ostali sastojci daju mu specifičan okus, a drveni ugljen, na kojem se peče svo naše meso, karakterističnu aromu.

Uz toplije dane dolaze i češća druženja sa prijateljima, a ona su u ovom našem kraju nezamisliva bez ukusnog zalogaja i pokoje čaše omiljenog pića. Da ne biste sate i sate provodili nad vatrom umjesto s dragim Vam ljudima, posjetite Javor i uživajte u vrhunskom roštilju!